Nu aan het lezen
Waarom kiezen voor een wasbare luier?
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Waarom kiezen voor een wasbare luier?

Doordat we in een wegwerpmaatschappij leven en lang niet iedereen meedenkt aan een duurzamere samenleving, komt het nog met regelmaat voor dat we van alles en nog wat weggooien. Ook luiers worden nog steeds weggegooid terwijl er andere alternatieven op de markt zijn. Wegwerpluiers zijn namelijk steeds beter absorberend waardoor kinderen niet meer voelen dat er iets in de luier zit. Dat vertraagd het proces van zindelijk worden. De oplossing? Wasbare luiers!

Eerder zindelijk met wasbare luiers

Het grote voordeel van een wasbare luier is dat kinderen eerder de aandrang herkennen om op het potje te gaan. De wasbare luiers absorberen wel, maar kindjes die deze dragen zijn eerder zindelijk, soms wel met twee jaar. Dit komt doordat de baby’s eerder natte billen krijgen en dus ook eerder bewust worden van plas- en poepmomenten. Tevens zijn wasbare luiers breder tussen de benen dan wegwerpluipers. Dit zorgt ervoor dat de beentjes in een kikkerstandvorm worden geduwd. Hoewel het misschien een vervelend gezicht is, is deze stand van de benen juist super goed voor de heupontwikkeling.

Goed voor het milieu

Ook is de wasbare luier beter voor het milieu. De wasbare luiers zijn een behoorlijk stuk minder belastend voor het milieu dan de normale wegwerpluiers. Wist je dat er jaarlijks voor 1 ton afval aan wegwerpluiers wordt verwerkt per kind? Dit is bij wasbare luiers zeker niet het geval. Na het wassen kun je wasbare luier opnieuw gebruiken. Met een wegwerpluier kan dat zeker niet. Daarom moeten er hier veel meer van geproduceerd worden. Bovendien zitten er in de normale luiers chemische stoffen die bij het chemisch afval terecht komen. Je wil de huid van je lieve baby toch ook liever niet in aanraking laten komen met die chemische stoffen? Bij wasbare luiers is er een keuze tussen natuurlijke en biologische materialen.

Hippe luiers

Wasbare luiers zijn tegenwoordig hartstikke leuk om te zien en op Billenboetiek vind je een groot assortiment waar je uit kunt kiezen. Je vindt ze in alle soorten, maten en met verschillende printjes. Billenboetiek is een jong bedrijf dat gerund wordt door Hanna en Anne. Uit eigen ervaring zagen ze alleen maar redenen om over te stappen naar wasbare luiers voor hun eigen kinderen. Inmiddels hebben ze ongeveer 800.000 wegwerpluiers voorkomen. Een bijzonder aantal dat ze graag zien stijgen.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven