Nu aan het lezen
Tips voor het kiezen van een goed matras
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Tips voor het kiezen van een goed matras

Ooit nagedacht over het kopen van een nieuw matras? Het is niet de meest verleidelijke aankoop, want je geeft je geld misschien liever uit aan een nieuwe vakantie of een nieuwe televisie. Maar als je last hebt van slaapproblemen dan kan dit ook wel aan je matras liggen. Een matras kan verouderd zijn, of helemaal niet aansluiten bij je lichaam en dus bij jouw slaapcomfort. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe jij het perfecte matras kiest en waarom het belangrijk is om in een goed matras te investeren!

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Dat we bijna 1/3 van ons leven spenderen op een matras, bevestigt maar weer hoe belangrijk het is dat je lekker en comfortabel ligt. Het uitzoeken en aanschaffen van een matras kost even wat tijd, doordat je de verschillende soorten matrassen moet testen. Ga niet even snel proefliggen, maar trek hier minstens 15 minuten per matras voor uit. Zo voel je het beste hoe het matras ligt, en kun je het matras goed testen door verschillende slaaphoudingen aan te nemen. Zorg ervoor dat het matras een zogenoemde proeftijd heeft. Dit betekent dat je het matras na een paar weken alsnog kunt omruilen voor een ander. Vaak voel je namelijk pas echt goed hoe een matras ligt, als je deze meerdere dagen na elkaar hebt uitgeprobeerd.

Verschillende soorten matrassen

Er bestaan verschillende soorten matrassen. Zo heb je een traagschuim matras, latex matras, futon, koudschuim matras en zelfs een topdekmatras waarmee je het ligcomfort van je normale matras kunt verhogen. Maar wat is nu precies een goed matras? Een goed matras is stevig zodat je gewicht goed wordt verdeeld, maar niet te stevig zodat de doorbloeding niet wordt afgekneld.

Matras temperatuur

Wist je dat de temperatuur van een matras ook belangrijk is? Een matras moet goed kunnen ventileren, omdat dit anders invloed kan hebben op het slaappatroon. Zorg er daarom voor dat de verwarming ‘s nachts niet te hoog staat.

Een ontspannen nachtrust

Bij het kiezen van een matras, moet je goed letten op de hardheid. Een te hard of juist te zacht matras kan namelijk gevolgen hebben voor de slaaphouding. Door ervoor te zorgen dat het gewicht goed verdeeld wordt, staat er minder spanning op de spieren wat zorgt voor een ontspannen slaaphouding. Men adviseert om een harder matras te kiezen bij een zwaardere lichaamsbouw. Wil je niet een te hard matras? Als je een gemiddelde lengte en gewicht hebt, dan is een matras met medium ligcomfort het beste. Je kunt ook kiezen voor traagschuim.  Kies dan bijvoorbeeld voor traagschuim, dit zorgt namelijk voor het zachte gevoel en verkleint het risico op doorliggen.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven