Nu aan het lezen
De feestdagen komen eraan, tijd voor cadeautjes!
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

De feestdagen komen eraan, tijd voor cadeautjes!

Buiten is het koud en wordt het vroeg donker. Maar deze dure decemberdagen brengen ook een hoop gezelligheid met zich mee. Lekker binnen onder de dekens met de kaarsjes aan, genietend van je versierde kerstboom en stiekem al veel te vroeg kerstmuziek door de luidsprekers. Heerlijk kan het zijn. Maar het leukste aan de kerst zijn misschien wel de cadeautjes. Niet alleen het krijgen, maar zeker ook het geven. Al kan het vaak een uitdaging zijn om telkens weer iets nieuws te verzinnen.

Houd een lijstje bij

Op het moment dat ik een cadeau moet kopen, denk ik telkens weer: ‘Wat was dat nou ook alweer wat hij/zij nog nodig had?’. Door het jaar heen zijn er genoeg momenten dat je ergens tegenaan loopt dat een perfect cadeau zou kunnen zijn. Maar, dat ben je tegen december al lang weer vergeten. De oplossing: noteer het meteen! Zo heb je altijd een voorraad aan ideeën wanneer het nodig is. Én ook nog cadeautjes die zeker gewild zijn.

Think outside the (gift)box

Spullen voor in bad, telefoonhoesjes een bierpakket of een boek. Je hebt het vast al duizend keer cadeau gedaan en gekregen. Probeer een ander soort cadeau te bedenken. Een cadeau kan ook een beleving zijn, iets wat je samen kunt gaan doen. Een stedentrip, een high tea of een fotoshoot bijvoorbeeld. Wanneer iemand alles al heeft, is het een idee om zélf iets te maken. Een persoonlijk cadeau is altijd uniek. Geen talenten om iets te maken? Bestel dan een item met een zelf gekozen fotoprint. Wil je het uitgebreid aanpakken? Maak dan een adventskalender waarbij je 24 cadeautjes koopt, die de gelukkige dag voor dag mag uitpakken! Wel aan te raden om al voor Sinterklaas te geven, anders ben je een beetje laat.

Kies voor betaalbare kunst

Ben je een kunstliefhebber? Betaal je dan niet scheel aan de duurste schilderijen of beelden. Er zijn genoeg plaatsen waar je voor een leuke prijs mooie kunst kunt vinden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Public House of Art.

Een bezoekje aan de rommelzolder

In sommige gevallen kun je meubels en accessoires zelfs voor niets krijgen. Waarom bied je jouw opa en oma niet aan om hun zolder op te ruimen? Grote kans dat zij hier veel dingen bewaren die ze eigenlijk toch niet meer nodig hebben. Jij kunt die vergeten spullen weer nieuw leven inblazen door ze een eervol plekje te geven in jouw nieuwe huisje.

Twee vliegen in een klap

Kies voor meubels die meerdere functies kunnen behartigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffietafel die ook als opslagplaats kan dienen? Het bespaart je geld en ruimte. Ideaal dus!

Wat zijn jouw origineelste cadeautips?

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven