Nu aan het lezen
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?

Als zelfstandige wil je je het liefst focussen op waar je goed in bent en het liefst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan administratieve rompslomp. Ben je vaak onderweg dan ontkom je er toch niet aan dat je al je bonnetjes moet verzamelen van het tanken. Veel werk en vooral ook niet leuk. Gebruik je een tankpas dan ben je in ieder geval van deze ellende af.

Een tankpas

Na iedere tankbeurt is het makkelijk afrekenen met je tankpas. De kosten worden keurig bijgehouden op de pas zodat dit mooi overzichtelijk blijft. Er zijn diverse aanbieders van tankpassen maar het principe is hetzelfde bij allen. Het kan zijn dat de een wat extra opties heeft zoals bijvoorbeeld betalen in het OV of voor het parkeren. Je kunt in ieder geval alle kosten met betrekking tot vervoer terugvinden in één overzicht. Ook bestaat er een speciale ZZP tankpas welke vele voordelen biedt voor ZZP’ers. Dan moet je onder andere denken aan hulp bij pech of betalen in het buitenland.

Wat zijn de voordelen van een tankpas?

Het allergrootste voordeel is dat je in één overzicht veel van de vervoerskosten terugvindt. Zeer handig als deze kosten moeten worden opgegeven bij de belastingdienst en het maakt ook het doen van de omzetbelasting een stuk makkelijker. Los van het handige overzicht krijg je met een tankpas vaak ook korting op de brandstofprijs. Daarvoor moet je vaak wel naar specifieke tankstations. Soms zijn er ook andere kortingen, zoals parkeren of het laten wassen van je auto. Al met al is het grootste voordeel toch dat je alles digitaal hebt en dat je geen bonnetjes hoeft te verzamelen.

Wat kost een tankpas?

Er zijn veel aanbieders van tankpassen en per aanbieder varieert de prijs ook nog eens. Door de bank genomen kost een tankpas zo’n €10 per maand. Er bestaan ook gratis tankpassen maar deze hebben vaak geen extra voordeeltjes. Voor wie vaak in de auto zit zal een betaalde tankpas waarschijnlijk lucratiever zijn omdat met alle kortingen meegeteld de investering al heel snel is terugverdiend.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven