Nu aan het lezen
Vliegangst? Deze tips helpen je ontspannen!
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Vliegangst? Deze tips helpen je ontspannen!

Voor velen mensen is de verplaatsing het minst ontspannende deel van een reis. Vooral als je vliegangst hebt, maar toch graag verre oorden opzoekt, kan dit een hindernis vormen. Toch ben je niet alleen, 1 op de 4 mensen heeft last van vliegangst. Gelukkig zijn er ook tips voor wie deze angst niet in de weg willen laten staan van hun vakantie.

Een voorbereid reiziger is er twee waard

Zorg eerst dat je weet wat je te wachten staat, zeker als dit je eerste vliegreis is. Ga bij vrienden of familie die ervaren vliegers zijn om informatie vragen over wat je kunt verwachten op het vliegveld en tijdens de vlucht. Sommige mensen lezen zelfs na hoe een vliegtuig precies werkt, omdat het geruststellend kan zijn. Zo leer je snel dat turbulentie normaal is en vaak niet langer duurt dan enkele minuten. Wees ook niet bang om de stewards of stewardessen in te lichten over je angsten, zij hebben ervaring met passagiers met vliegangst. Let ook op wat je eet en drinkt vlak voor het instappen, suikers en cafeïne kunnen je bijvoorbeeld nog nerveuzer maken.

Vind afleiding tijdens het vliegen

Houd je brein aan het werk houden tijdens het vliegen, zodat je niet teveel denkt aan je angst. Zoek best iets wat je echt bezighoudt, zoals woordpuzzels of sudoku. Dit is ook de ideale gelegenheid om je te verdiepen in dat boek dat je al een tijdje wil lezen. Ook spelletjes of filmpjes op je tablet of smartphone zijn een ideale afleiding. Je kunt in de dagen voor de reis al oefenen met relaxatieoefeningen, zeker specifieke ademhalingstechnieken helpen goed om angst onder controle te houden. En uiteraard kan je ook gewoon denken aan je bestemming, neem pen en papier mee en leid je tijdens het vliegen af door op te schrijven wat je allemaal wil doen als je bent aangekomen op je bestemming.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven