Nu aan het lezen
Waar moet je op letten bij het kopen van een importauto?
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Waar moet je op letten bij het kopen van een importauto?

Een mooie Volkswagen Caddy gezien op een Duitse website? Wat gaat het je kosten om deze te importeren? Het is een mooie occasion met een vraagprijs veel lager dan in Nederland. En hij is ook nog in goede staat, als je de foto’s mag geloven. Je bent al bijna zover om hem te kopen, dit is geen geld voor zo’n auto!

Er zijn heel wat voorbeelden te geven waarbij het voordelig is om een auto uit het buitenland te halen. Sowieso goedkoper dan dezelfde auto in Nederland kopen. Je moet wel goed op een aantal zaken letten. Je moet onder andere de bpm berekenen waarmee je te weten komt wat je in Nederland nog moet bijbetalen om de auto hier te gebruiken. Hoe hoog die bpm precies zal de keus bepalen of het de moeite waard is om de auto aan te schaffen.

Goedkope prijs

Als de bpm – welke betaald is of moet worden betaald – laag uitvalt, dan komt dat omdat de totale waarde van de auto sowieso al laag was. Bijvoorbeeld doordat de auto als “schadeauto” is ingevoerd. Hoe lager de waarde van de auto des te lager de bpm. Het is dan ook van belang dat je een auto via een betrouwbare importeur in laat voeren. Deze importeur zal ook goed op de hoogte zijn van de laatste regels en wetgeving omtrent bpm en zal deze ook rekening houden met toepassing van het meest voordelige bpm-tarief.

De overeenkomst

Het onderhandelen met de verkopende partij kun je maar beter uitbesteden aan een bedrijf zoals Dasimport welke gespecialiseerd is hierin. Deze partij kan ook het beste beoordelen of het de moeite waard is om de door jouw gewenste auto in te voeren. De bpm berekening is hierbij essentieel, dat doe je niet zelf even tussen neus en lippen door. Schakel een deskundige in als je ertoe wil overgaan om een auto uit het buitenland te importeren. Zeker als het om wat luxere auto’s gaat kan dit duizenden euro’s schelen. Denk bijvoorbeeld aan het importeren van een Audi Q7, de besparing die je hierop kunt maken is enorm.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven