Nu aan het lezen
Leuke bezienswaardigheden in Amsterdam
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Leuke bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam is een heerlijke stad om een dagje naar toe te gaan. Een weekend of een week kan natuurlijk ook, want er is meer dan voldoende te zien in deze bruisende stad. Je kent natuurlijk het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of het Van Gogh museum, maar Amsterdam heeft zoveel meer dat je gezien moet hebben.

Inspirerende musea

Amsterdam staat natuurlijk bekend om z’n grachtenpanden. In Museum Ons’ Lieve Heer op Solder zie je niet alleen hoe het leven was in de Gouden Eeuw, maar op zolder vind je ook nog een heuse kerk. Katholieken mochten in de 17e eeuw geen openbare diensten meer houden. De eigenaar van dit pand bouwde toen een Katholieke kerk op zolder. Om nog even in de Gouden Eeuw te blijven is een bezoek aan het Scheepvaartmuseum ook zeker de moeite waard. Je leert over de geschiedenis van de VOC en met een 3D bril op ben je echt even te gast op een schip uit die tijd. Verder is er ook veel te zien over de hedendaagse scheepvaart.

Andere bezienswaardigheden

Ben je niet zo van de musea of wil je ook wat anders ervaren? Een bezoekje aan de Heineken Experience, het biermerk dat in Amsterdam haar thuisstad heeft, is ook echt een ervaring. Op veel plekken in Amsterdam kan je een fiets huren. Het is een leuke manier om de stad te verkennen. Je kan dit zelfstandig doen, maar ook onder leiding van een gids. Wil je even uit de drukte ontsnappen. Ga dan eens langs bij de Hortus Botanicus. In deze botanische tuin vind je wel 4.000 soorten planten.

Het zal zeker niet blijven bij één dagje Amsterdam, daarvoor is er veel teveel te zien!

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven