Nu aan het lezen
Hoe bepaal je het budget voor een wereldreis?
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Hoe bepaal je het budget voor een wereldreis?

Een wereldreis maken is een droom die veel mensen hebben. We hebben al in een ander artikel de beste tips voor de eerste keer backpacken met je gedeeld. Maar hoe bekostig je deze avontuurlijke onderneming en hoe bepaal je het budget voor jouw reis? Lees gauw verder voor handige tips voor het bepalen van jouw wereldreisbudget.

De reiskosten

Het grootste kostenplaatje voor een wereldreis zijn vrijwel altijd de reiskosten. Het is belangrijk dat je hier een ruimte schatting voor maakt. Echter zijn er natuurlijk altijd manieren om jouw reiskosten zo laag mogelijk te houden door handige vliegtickets of goedkoop vervoer. Probeer de meeste vliegtickets al voor vertrek aan te schaffen, zodat je precies weet hoeveel je uitgeeft aan de grootste reiskosten.

Overnachtingen

De tweede op het lijstje zijn de kosten voor de overnachtingen. Waar ga je overnachten en hoeveel wil je hiervoor betalen? Ga je op reis in Azië of Zuid-Amerika dan zullen de overnachtingskosten niet al te duur zijn. Maar ben je in grote steden of in toeristische gebieden, dan zullen de kosten hier toch aanzienlijk zijn. Een slimme manier om een duidelijk kostenplaatje te maken, is een vast bedrag per nacht te bepalen. Ga je uit van € 50,- per nacht, dan kan het de ene keer meevallen en de andere keer tegenvallen. Door een vast bedrag te bepalen, kun je nu al een bedrag voor ogen hebben dat je gespaard moet hebben voor de overnachtingen.

Eten

Ook de kosten voor het eten kun je het beste per dag berekenen. Waar je de ene dag nauwelijks iets hoeft uit te geven aan eten, kun je de andere dag juist meer uitgeven wanneer je ergens gaat eten. Kies een vast bedrag dat je per dag uit wilt geven aan eten. Een realistisch bedrag wanneer je weinig uit eten gaat kan bijvoorbeeld € 10,- per persoon zijn.

Vergeet ook niet om een apart bedrag voor uitjes te budgetteren en altijd een ruime spaarpot te hebben voor onvoorziene kosten tijdens de reis.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven