Nu aan het lezen
Backpacken: hoe bespaar je geld?
Leuke steden in Europa om Oud & Nieuw te vieren
Leuke bezienswaardigheden in Amsterdam
Zo leer jij mensen kennen in een nieuwe stad!
Tijd voor me-time
Alleen reizen: een prachtige ervaring
Drie tips die belangrijk zijn in een relatie
Binnenkort naar NYC? Mis deze plekken niet!
Man, doe dit alsjeblieft niet op Tinder!
De feestdagen komen eraan, tijd voor cadeautjes!
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Backpacken kan aardig in de kosten lopen, aangezien je een lange periode van huis bent en jezelf in eigen levensonderhoud moet voorzien. Je moet dus ook flink wat geld meenemen, anders wordt het lastig. Maar er zijn veel manieren om goedkoop te kunnen backpacken. Lees hieronder enkele tips, zodat jij met weinig geld duurzaam kunt backpacken!

Reis naar een goedkoop land

Natuurlijk is het verstandig om te gaan backpacken in een goedkoop land. Ga je bijvoorbeeld in Zwitserland of Noorwegen backpacken? Dan is de kans groot dat jij snel door je geld heen bent, aangezien de kosten om te leven daar erg hoog zijn. Gelukkig zijn er ook veel goedkope landen waar je kunt backpacken. Denk daarbij aan India, Cambodja of andere Aziatische landen. Maar ook in Oost-Europa kun je prima tegen scherpe tarieven backpacken. Het is echter niet alleen belangrijk om naar de prijzen van eten en dergelijke te kijken, maar ook de prijs van onderdak. In sommige landen kun je bijvoorbeeld goedkoop leven, maar zijn de kosten voor de huur wel erg hoog. Je moet dus ook altijd naar het gehele plaatje kijken.

Ga niet voor luxe

Backpacken staat synoniem voor een kortstondig primitief bestaan in een ander land. Backpacken staat niet synoniem voor luxe en andere tertiaire behoeften. Wil jij zo goedkoop mogelijk backpacken? Ga dan niet voor luxe, maar juist voor dat primitieve. Niet alleen bespaar je daar veel geld mee; je zorgt daarmee ook dat je echt kunt genieten van het backpack leven. In Nederland leven we namelijk zeer luxueus en de reden dat je gaat backpacken is juist om dat even te ontsnappen. Ook de vliegticket moet natuurlijk lekker goedkoop zijn. Ga altijd voor de goedkoopste klasse en plan goed je vlucht in. Je kunt vaak profiteren van goedkope vluchten als je op verschillende dagen kunt vertrekken.

© 2020 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven