Nu aan het lezen
Alleen reizen: een prachtige ervaring

Alleen reizen is tegenwoordig populairder dan ooit. Natuurlijk klinkt het hartstikke spannend en veel mensen moeten er niets van weten. Want wat is er nou zo leuk aan alleen reizen? Je kunt dan helemaal niet je ervaringen delen, is een veelgehoord argument. Natuurlijk zijn er enige nadelen verbonden aan alleen reizen, maar daarentegen zijn er ook veel voordelen. Lees hieronder enkele voordelen van alleen reizen.

Je bent van niemand afhankelijk

Een belangrijk voordeel van alleen reizen is dat je niet afhankelijk bent van andere personen. Je kent ongetwijfeld de frustraties van samen reizen wel. Je denkt eerst dat het hartstikke leuk is, maar uiteindelijk hebben jij en je reispartner toch verschillende meningen. De één gaat liever een stuk wandelen door een mooie stad, terwijl de ander toeristische attracties wil bewonderen. Je moet dus altijd concessies doen. En er is al zo weinig tijd, dus dat is hartstikke zonde. Ga je alleen reizen? Dan heb je deze problemen niet. Niemand die je tegenhoudt. Je bent zo vrij als een vogel en van niemand afhankelijk.

Uit je comfortzone stappen

Om uit je comfortzone te stappen is het aan te raden om een keer alleen op reis te gaan. De reden hiervoor is dat je min of meer genoodzaakt bent om contact te maken met andere mensen. Ga je met een goede vriend of vriendin op reis? Dan heb je die noodzaak minder, want je bent al voorzien van sociaal contact. Ga je echter alleen op reis, dan ben je daar min of meer toe verplicht, anders is het wel heel saai op vakantie. Het voordeel is dat je dan nieuwe mensen en culturen leert kennen. Hartstikke leuk, want daarmee verreik je jezelf als mens en dat is wel nodig in onze huidige samenleving. Kortom: alleen reizen is zeker geen slecht idee.

© 2020 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven