Nu aan het lezen
Zo leer jij mensen kennen in een nieuwe stad!
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Zo leer jij mensen kennen in een nieuwe stad!

Iedereen heeft het vast weleens meegemaakt of zal het eens meemaken. Je bent verhuisd naar een nieuwe stad en laat een aantal vrienden achter in je oude woonplaats. Wat was het fijn toen je nog op de fiets naar je vrienden kon fietsen. Nu je in een andere stad woont, is dat niet meer mogelijk. Hoe los je dat op? Juist! Door weer vrienden te maken in je nieuwe stad. Dat is niet voor iedereen heel erg eenvoudig. Zeker niet als je niet meer naar school gaat, want laten we wel stellen: op school leer je het snelst nieuwe mensen kennen. Hoe pak je het dan aan? In dit artikel geven wij je een aantal tips.

Sportclub

Je kunt je aanmelden bij een sportclub. Nu is fitness niet heel geschikt omdat je dan voornamelijk individueel aan het sporten bent. Kies dus voor een sport die je in een groep kunt beoefenen zoals dansen, voetbal of bootcamp. Kies iets uit wat je leuk vindt. Je hebt dan in ieder geval al iets gemeen met de mensen die ook bij deze club zitten: je beoefent immers dezelfde sport en vindt dat (als het goed is) ook leuk! Je zal vanzelf aan de praat raken met je clubleden en kunt op een gegeven moment afspreken om na het sporten even iets te gaan drinken.

Online

Dit is misschien wel de meest eenvoudige manier om mensen te leren kennen in een nieuwe stad. Je hebt natuurlijk de welbekende datingapps voor het vinden van de liefde van je leven, maar tegenwoordig zijn er ook apps waarmee je vriendschappen kunt scoren. Voorbeelden van dergelijke apps zijn Bumble, MeetMe en Meetup. Je kunt de profielen van de gebruikers lezen en foto’s bekijken en vervolgens besluiten of je een gesprek wil starten met een bepaalde gebruiker. Wie weet draait dit uit op een vriendschap!

Eetclub

Hou je van koken, eten en gezelligheid? Richt een eetclub op in jouw nieuwe stad! Dat kan heel eenvoudig door op internet een oproep te plaatsen. Geef aan hoe oud je bent, in welke stad je woont en wat je verwachtingen zijn bij een eetclub. Er zullen altijd wel enthousiastelingen zijn die reageren.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven