Nu aan het lezen
Tips voor hogere productiviteit
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Tips voor hogere productiviteit

Een hoge productiviteit is zowel belangrijk voor de werknemer alsook de werkgever. Waar werkgevers gebaat zijn bij resultaten en zich soms gedwongen voelen om werknemers over te laten werken, kan dit ten kostte gaan van de productiviteit. Sterker nog, gelukkige werknemers zijn productiever. Investeren in bedrijfsgeluk komt de bedrijfsreputatie ten goede, maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij geven een aantal handige en praktische tips waardoor de productiviteit op de werkvloer omhoog gaat.

De juiste omgeving

Planten verbeteren het concentratievermogen en de arbeidstevredenheid van mensen. Planten helpen ook om de CO2 op te nemen die we met z’n allen op de werkvloer uitademen. Bij de inrichting van de werkplek is het goed om te bedenken dat het kleurgebruik invloed heeft op de sfeer. Blauw of groen bevorderen de concentratie en geel zorgt voor energie. Bij meer kantoorverlichting worden mensen productiever. Dit gaat wel weer ten kostte van de creativiteit. Denk hier dus over na bij het maken van een lichtplan. Kantoortuinen die je op steeds meer plekken ziet verschijnen, doen de productiviteit geen goed. Zorg in ieder geval voor ruimtes waar mensen geconcentreerd kunnen werken.

Heb aandacht voor je medewerkers

Fitte werknemers zijn een stuk productiever. Zorg voor voldoende beweging, ook tijdens je werkdag. Stuur je collega geen mailtje, maar loop even langs en pak wat vaker de trap. Ook een bureau waarachter je kunt staan of een bureaufiets maken je alerter en dus productiever. Drink voldoende water om uitdrogen te voorkomen en probeer het aantal kopjes koffie te beperken.

Zie ook

Naast aandacht voor je gezondheid is de planning van je werk ook belangrijk. Door beter te plannen werk je effectiever. Mail kan zorgen voor veel afleiding. Leer jezelf aan om niet vaker dan twee keer per dag op vaste momenten je mail te checken. Tenslotte zorgt het hebben van een gezamenlijke doelstelling voor meer productiviteit. Creëer een wij-gevoel en vier de samen behaalde doelstellingen.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven