Nu aan het lezen
Op jezelf gaan wonen: waar houd jij rekening mee?
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Op jezelf gaan wonen: waar houd jij rekening mee?

Voor de meeste mensen is op zichzelf gaan wonen een zeer imposant moment in het bestaan. Je hele leven gaat namelijk veranderen en alle verantwoordelijk ligt in je eigen handen. Hartstikke spannend, maar het heeft ook wel wat om uit je comfortzone te komen. Maar waar moet je op letten als je op jezelf gaat wonen? Lees hieronder enkele tips.

Het financiële plaatje

Het belangrijkste onderdeel van op jezelf wonen is het nieuwe financiële plaatje. Dat wil zeggen dat je rekening moet gaan houden met je financiën. Je hebt namelijk veel meer kosten en die moet je allemaal zien te dekken. Op jezelf gaan wonen betekent namelijk niet alleen dat je huur moet gaan betalen. Het betekent ook dat je je eigen verzekeringen moet betalen en natuurlijk geld moet vrijmaken voor levensonderhoud. Je bent dus aanzienlijk meer geld kwijt en daar gaan mensen die op zichzelf wonen ook vaak mee de mist in. Probeer dus van meet af aan alles overzichtelijk te houden, zodat de kans klein is dat je gelijk in de financiële problemen terecht gaat komen. Want daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Zelf je kleding wassen

Op jezelf gaan wonen betekent ook dat jij je in eigen onderhoud moet voorzien als het gaat om de kleding. Thuis werd dit natuurlijk voor jou gewassen, maar als je op jezelf woont moet je dit allemaal zelf doen. Kleding wassen is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel met bepaalde zaken rekening houden. Anders bestaat er de mogelijkheid dat je je kleding verpest. Laat je van te voren dus goed informeren door bijvoorbeeld je ouders. Deze willen daar graag mee helpen, daar zijn ouders immers voor. Heb je geen wasmachine in je nieuwe huis? Dan moet je andere oplossingen zoeken.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven