Nu aan het lezen
Met deze tips stijgt je woningwaarde
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Met deze tips stijgt je woningwaarde

De aankoop van een woning is spannend en waarschijnlijk ook direct de grootste financiële investering die je in je leven maakt. Het is daarom ook belangrijk om een weloverwogen keuze te maken en in ogenschouw te nemen welke elementen de woning in waarde doet stijgen. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Zelf aan de slag

Voor de hand liggend, maar het eerste waar je misschien aan denkt is een verbouwing. Dit kan veel geld kosten, maar hoeft niet. Er zijn genoeg dingen die je zelf kan doen zonder externe hulp. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf of het vervangen van deurklinken en deurknoppen. Het kan je huis er direct anders uit laten zien. Wil je wel wat grover uitpakken? Dan kun je ook een uitbouw, als dit mogelijk is, overwegen. Het kost wat, maar het levert op lange termijn ook wat op. Dan hebben we het niet alleen over wooncomfort en extra ruimte, maar over de waardestijging van je woning.

Duurdere aanpassingen doorvoeren

Zoals een uitbouw een behoorlijke investering is, kan je ook een complete renovatie doorvoeren. Nieuwe ramen en deuren verbeteren niet alleen de esthetiek, maar ook de waarde. Het kan geluid dempen, de energierekening doen zakken en ook meer licht in een huis brengen. Neem ook in ogenschouw dat veel potentiële kopers aandacht schenken aan de keuken en badkamer. Zorg daarom dat deze ruimtes in orde zijn. Een knalrode keuken kan misschien hip zijn, maar past het over 10 jaar ook nog? Kies daarom bij voorkeur voor tijdloze elementen zodat potentiële kopers eerder geïnteresseerd raken. Als je de renovatie niet zelf kunt financieren met eigen middelen, dan kun je altijd nog een lening afsluiten. Let wel op de rente en ga daarom meerdere aanbieders met elkaar vergelijken. Dit bespaart achteraf een hoop stress. Succes!

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven