Nu aan het lezen
De ideale kantoorverlichting
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

De ideale kantoorverlichting

Een goede verlichting van de werkplek is essentieel. Om te voorkomen dat werknemers klachten krijgen, zoals hoofdpijn, rugklachten alsook problemen met de concentratie zal de verlichting afdoende moeten zijn. Binnen het kantoor moet een bureau dan ook goed verlicht zijn. Los van de locatie van de lichtbron is ook de kleur van het licht belangrijk.

Licht: warm of juist koud?

Bij koud licht moet je vooral denken aan helder, zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Met dit type licht kan men goed werken maar het wordt niet als prettig ervaren. Doorgaans heeft men toch meer de behoefte aan een warmere kleur. Dit hgeeft een veel prettiger gevoel voor velen, wat waarschijnlijk het werk juist ten goede zal komen. Let er trouwens wel op dat bij te fel (ofwel te koud) licht men eerder hoofdpijn krijgt.

Zorg dat licht niet flikkert

Flikkerend licht is ook een bron van grote irritatie. Los daarvan heeft het een luguber effect wat doet denken aan een horrorfilm. Dit probleem speelt vooral bij tl-buizen. Dit type lamp is ideaal om grotere werkplekken te verlichten maar als een tl-buis gaat haperen dan moet je er ook wel snel wat aan doen. Dat geldt uiteraard ook voor andere lampen. Voor het geval lampen stuk gaan, zorg dan dat er reserve lampen voorradig zijn.

Het moet ook prettig ogen

Een fijne sfeer en uitstraling draagt bij aan een fijne werkplek. Buiten Corona tijd werd dit ook door collega’s bewerkstelligd maar nu mensen vooral op zichzelf gewezen zijn moet dat gecompenseerd worden. Een leuk interieur is al een goede stap. Daar hoort ook goede verlichting bij uiteraard. Denk bijvoorbeeld aan mooie led tl verlichting. Of misschien liever toch iets met een industrieel feel? Veel hangt af van het type werk maar ook van de sfeer van het kantoor en het bijbehorende interieur.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven