Nu aan het lezen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Zo wordt je woonkamer optisch groter!

Hoe omschrijf jij je woonkamer? Misschien als knus, iets té knus, oftewel: klein. Er is niets mis met een kleine woonkamer, want ze zijn inderdaad erg gezellig en de stookkosten zijn relatief laag. Toch heb je soms misschien het gevoel dat je een olifant in een porseleinkast bent. Hoe maak je je kamer nu optisch groter?

Vitrage

In plaats van het ophangen van zware raambekleding, kun je vitrage overwegen. Vitrage geeft je privacy, doordat niemand makkelijk naar binnen kan kijken, maar jij kijkt wel naar buiten. Bovendien laat het lekker veel licht door en een lichte kamer oogt groter.

Spiegels

Waarschijnlijk wist je het al, maar een spiegel maakt je kamer optisch groter. Wellicht heb je al een groot exemplaar hangen en dat is helemaal geweldig! Probeer het echter eens te verplaatsen door het tegenover je raampartij op te hangen. Hierdoor zal de spiegel meer licht kunnen reflecteren. Vooral als je de vitrages al hebt hangen, maakt dit een wereld van verschil!

Eenvoud

Het hebben van een verzameling aan spullen kan natuurlijk veel bijdragen aan een knusse sfeer. Bedenkt wel dat dit je woonkamer kleiner doet lijken. Probeer je inrichting dus zo simpel mogelijk te houden. Ruim spulletjes die je voor de sier hebt staan zoveel mogelijk op en laat enkel je favoriete rekwisieten staan. Zorg er ook voor dat je huis altijd zo opgeruimd mogelijk is om een ‘ademend’ effect te creëren.

Lichte kleurtjes

Gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren in je huis. Dit zal niet alleen een kalmerend en opgeruimd resultaat bieden, maar het maakt de ruimte ook optisch groter. Licht behang en meubels met geen of enkel lichte patroontjes zullen je huis ruimer doen ogen. Ook vloerkleden zijn onmisbaar in een interieur en kunnen zelfs bijdragen om een ruimte optisch groter te laten lijken. Probeer daarnaast eens gebruik te maken van een glazen koffie- of bijzettafel. Doordat je tafel doorzichtig is, zal het lijken alsof het nauwelijks ruimte inneemt (totdat je er je knie tegen stoot natuurlijk).

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven