Nu aan het lezen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Waarom vloerkleden onmisbaar zijn

In je huis kom je tot rust na een stressvolle werkdag. Om van je huis een thuis te maken, kun je ervoor kiezen om een complete interieur restyling te gaan doen. Maar, je kunt ook kleiner denken. Overweeg bijvoorbeeld om te kiezen voor een vloerkleed of vloerbedekking. Het gebruik van vloerkleden heeft enorm veel voordelen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Extra veiligheid

Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar een vloerkleed kan ook om veiligheidsredenen aangeschaft worden. Zo hebben vloerkleden een minder glad oppervlak dan bijvoorbeeld parket en laminaat. Dit is vooral prettig voor ouderen of waar jonge kinderen spelen. Een valpartij zal zorgen voor een zachtere landing. Dat is ook de reden waarom veel trappen bedekt worden met een stroeve bekleding.

Accenten leggen

Vloerkleden zijn ook ideaal om accenten te leggen en extra sfeer toevoegen in je huis. Een mooi en opvallend vloerkleed kan een zithoek of prachtige vloer extra benadrukken. Je kunt het ook omdraaien: een vloerkleed biedt ook uitkomst als je de aandacht wil afleiden van minder mooie dingen. Een vloerkleedje maakt de ruimte minder kil. Door het gigantische online aanbod vloerkleden, is er altijd wel een kleed te vinden met de juiste textuur, kleur en afwerking.

Geluiddempend en gezonder wonen

Dat het oog ook wel wat wil, is begrijpelijk. Maar de gezondheid ook. Je verwacht het niet, maar vloerbedekking (of vloerkleed) kan juist bijdragen aan de vermindering van huisstofmijt in jouw woning. Of althans, het tot een minimum te beperken. Dit komt door de textuur van een zachte vloerbedekking of vloerkleed. Hierdoor worden stofdeeltjes vastgehouden en adem je ze minder snel in. En dat heeft natuurlijk weer een positief effect op de luchtwegen.

Een ander groot voordeel van een vloerkleed is dat het geluid dempt. Door de stoffen materialen wordt het geluid niet weerkaatst, in tegenstelling tot een ruimte met bijvoorbeeld een houten vloer.  Hierdoor verbetert de akoestiek in je woning.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven