Nu aan het lezen
Handige tips voor badkamerinrichting
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Handige tips voor badkamerinrichting

Een badkamer inrichten lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet altijd. Wat voor stijl krijgt de badkamer? Wat is de beste badkamerverlichting en hoe kan ik mijn badkamer optisch groter laten lijken? Het is belangrijk om vooraf goed na te denken wat je wilt bereiken met de herinrichting van je badkamer. Wij geven je alvast een aantal handige tips om je op weg te helpen.

Lichte en neutrale kleuren

De kleur in de badkamer is een van de meest essentiële elementen. Het bepaalt niet alleen de uitstraling, maar kan een badkamer ook optisch groter laten lijken. Als je een kleinere badkamer hebt, dan kunnen lichte kleuren juist voor een ruimtelijk effect zorgen. Daarnaast zullen neutrale kleuren ook zorgen dat je er minder snel op uitgekeken bent.

Verlichting

Ook verlichting is een belangrijk element in de badkamer. Het kan de sfeer maken of breken. Naast dat een badkamer functionele verlichting moet hebben, bijvoorbeeld een badkamerspiegel met verlichting om je tanden te kunnen poetsen, is sfeerverlichting ook belangrijk. Het beste licht blijft uiteindelijk wel daglicht, want dit draagt bij in hoe groot de kamer lijkt.

Glazen douchewand

Als je de luxe hebt om een glazen douchewand te kopen, doe dit dan. Glas is transparant en dit geeft een ruimtelijk effect. Het design van je badkamer wordt niet onderbroken. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van helder glas.

Opbergruimte

Niks is vervelender dan een rommelige badkamer met spullen. Zorg daarom dat je genoeg opbergruimte hebt. Je kunt dit makkelijk oplossen met een wasmand en opbergkasten. Ook een plankje kan al uitkomst bieden voor de kleinere badkamers. Als spullen uit het zicht zijn, zorgt dit voor een badkamer die een stuk rustiger oogt.

Maak slimme keuzes

Als je een kleine badkamer hebt, dan moet je slimme keuzes maken. Past een badkuip wel in de kamer? In dat geval kun je misschien beter een mooie inloopdouche kiezen. Dit geldt ook voor de afweging om wel of geen toilet in de badkamer te plaatsen. Een extra luxe, maar misschien ook overbodig als je al een toiletruimte hebt.

Zwevende badkamermeubels

Kies zoveel mogelijk voor zwevende badkamermeubels. Het is ontzettend praktisch en omdat ze losstaan van de vloer, lijkt de ruimte optisch groter.

Kies voor tijdloze kleuren en materialen

Als je niet van plan bent om de rest van je leven in hetzelfde huis te wonen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een felle badkamerwand kan kopers in de toekomst afschrikken. Kies daarom bij voorkeur voor tijdloze kleuren en materialen. Als je toch jouw eigen stijl wilt toevoegen,  dan kun je altijd nog naar hartenlust accessoires bestellen om jouw badkamer in een ander jasje te hijsen.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven