Nu aan het lezen
Het belang van een goed binnenklimaat
De perfecte jeans shoppen
Zo wordt je woonkamer optisch groter!
De meest onderschatte stedentrips in Europa
Handige tips voor badkamerinrichting
Tips voor het kiezen van een goed matras
Het belang van een goed binnenklimaat
Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?
De voordelen van een smartphonehoesje
Party musthaves om de show mee te stelen
Waarom vloerkleden onmisbaar zijn
Bespaartips bij het inrichten van je huis

Het belang van een goed binnenklimaat

Je huis is de plek waar je je veilig voelt. Het is daarom ook belangrijk om ook de luchtkwaliteit op orde te hebben. Waar er vaak gesproken wordt over de luchtvervuiling in de natuur, kan dit bij je thuis nog slechter zijn. Een verontreinigde lucht kan veroorzaakt worden door sigarettenrook, schimmels, een te hoge luchtvochtigheid, een slechte ventilatie of allergenen van huisdieren. De vraag die we in dit artikel gaan behandelen is: hoe verbeter je de luchtkwaliteit in huis?

De gevolgen van een slecht binnenklimaat

Een slechte luchtkwaliteit in huis beïnvloedt je humeur en zelfs je gezondheid. Denk aan hoofdpijn, astma, allergieën, irritatie aan je ogen en vermoeidheid. Ook je productiviteit kan hieronder gaan lijden, want uit onderzoek is gebleken dat je een productiviteitsverlies kan krijgen tot wel 10%. Genoeg reden om eens te checken hoe het met de luchtkwaliteit in jouw huis gesteld is en dit bij noodzaak verbeteren.

Het meten van luchtkwaliteit

Waar je de temperatuur makkelijk kunt regelen met de thermostaat, is dit wel een ander verhaal bij de luchtkwaliteit meten. Verontreinigde lucht is immers visueel nauwelijks waar te nemen. Niet zo gek dat de luchtkwaliteit meten aan specialisten overgelaten moet worden. Het is in ieder geval erg belangrijk dat de lucht niet te vochtig is, maar ook niet te droog. Ook is het belangrijk dat de lucht in huis continu wordt ververst met gezonde lucht. Met luchtroosters kom je dan een heel eind. Door te ventileren, haal je schone lucht naar binnen en wordt de slechte lucht naar buiten gebracht. Ook kunnen planten een mooie bijdrage leveren aan het binnenklimaat. Naast dat planten mooi zijn, zijn er ook planten die lucht zuiveren.

Hoe kun je de luchtkwaliteit in huis verbeteren?

Een raam openzetten is een klassieke truc voor snelle verluchting. Hierdoor wordt de lucht in huis ververst om te zorgen voor een gezonde lucht. Let wel: met de luchtstroom verplaats je lucht, maar verbeter je daarmee nauwelijks de luchtkwaliteit of luchtvochtigheid in huis. Je kunt daarom ook kiezen om een klimaatinstallatie te laten installeren door een expert. Dit verbetert de luchtkwaliteit. Denk hierbij aan luchtontvochtigers of luchtbevochtigers voor in luchtreinigers, thermometers, airconditioners en spotcontacten. Je hoeft daarom niet altijd groot of duur te denken, want met kleine aanpassingen kun je al heel wat goeds doen voor het binnenklimaat.

© 2021 Rebelgrl. Alle rechten voorbehouden.

Scroll naar boven